Kürtaj

Karaman Kürtaj, Karaman Kürtaj Fiyatları

Kürtaj işlemi yaklaşık 5-10 dakika arasında biten bir işlemdir. Bu işlemin yapılma amacı istenmeyen gebeliğin sonlanması veya istenilmesi arzu edilen gebeliğin bir takım olumsuzluklar sonucu devam edememesidir.

Karaman kürtaj fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için 0530 302 8551 numaralı telefondan veya WhatsApp üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kürtaj işlemi fiyat bilgisi için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.

Foto Galeri

Nedir bu olumsuzluklar, gelin şöyle açıklayalım:

• Gebelik kesesinin boş olması, yani gebelik ürünü olan embriyonun gelişmediği durumlar,

• Gebelik ürünü olan embriyonun kalp atışının olmaması,

• Gebeliğin beklenen ölçülerde ve haftada olmaması, büyümemesi ve gelişiminin durması,

• Yoğun kanama sonucu düşük olması ve içeride parça kalması gibi durumlar,

• Doktor tavsiyesi üzerine rahimden patolojik örnek alınması gereken durumlarda kürtaj yapılabilmektedir.

Kürtaj işlemi daha önce doğum yapmamış kadınlar için sedasyon anestezisi eşliğinde yapılması önerilir. Ancak birden fazla normal doğumu olan kadınlar, istedikleri takdirde lokal anestezi ile de bu işlemi yaptırabilirler. Yakın zamanda normal doğum yapmış bir kadının, işlem sırasında ağrı ve rahatsızlık hissetme olasılığı yüksektir, bu nedenle uyuma gereksinimi duymayabilir. Normal doğum sırasında rahim ağzının genişlemesi, işlem sırasında ağrının daha az hissedilmesine neden olabilir. Lokal anestezi, bölgesel uyuşma sağladığı için hasta işlem sırasında daha az ağrı hisseder.

Kürtaj İşlemi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler: Kürtaj işlemi, sedasyon anestezisi ile yapılacaksa işlem öncesinde yaklaşık 5 saat boyunca aç kalmanız gerekecektir. Çünkü işlem sırasında uyuyacaksınız ve bu nedenle midenizin boş olması önemlidir. Ayrıca kronik bir sağlık sorununuz veya kullandığınız ilaçlar (örneğin, coraspin gibi) varsa, doktorunuz bu konuda bilgilendirilmelidir. Doktorunuz, ilaçlarınızın işlemi etkileyebileceğini belirlerse, bu ilaçları işlem öncesinde kullanmamanız gerekebilir. Bu, kanın pıhtılaşmasını etkileyebilecek kan sulandırıcı gibi basit görünen ilaçlar için de geçerlidir. Bu nedenle, doktorunuzun bu konuda bilgi sahibi olması önemlidir.

Kürtaj İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler: Kürtaj işlemi sonrası dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

• İşlem sonrası kendinize geldiğinizde günlük yaşantınıza geri dönebilirsiniz.

• İlk iki hafta boyunca ayakta duş almalısınız ve enfeksiyon riskini önlemek için havuz, deniz veya jakuziye girmemelisiniz.

• İşlem sonrası 3 hafta boyunca cinsel ilişkiden kaçınmalısınız. Bu süre, rahmin iyileşmesi için gereklidir ve olası enfeksiyon riskini azaltır.

• İşlem sonrası 15 gün boyunca ara sıra kanama ve ağrılar normaldir. Bu kanamalar, işlemin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir ve endişe etmemeniz gereken bir durumdur. Ancak, bazı durumlarda herhangi bir kanama veya ağrı olmayabilir.

• İşlem sonrası regl dönemi genellikle 3-6 hafta içinde başlar. Ancak toplamda 6. haftaya kadar adet olmamışsanız, doktorunuza başvurmanız önemlidir.

• İşlem sonrası 10-15 gün arasında ücretsiz bir kontrol yapılabilir.

Kürtaj işlemi Ankara’daki kliniğimizde gerçekleştirilmektedir. Özel klinikler, kürtaj hizmeti sunan diğer yerlerdir. Ankara’da kürtaj yaptırmak isteyenler için devlet hastaneleri de bir seçenektir. Kürtaj işlemi, hastanın gizliliğine ve mahremiyetine saygı gösterilerek kliniğimizde yapılmaktadır.

Karaman Kürtaj Fiyatları

      • (Detaylı bilgi için kürtaj fiyatları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.)

        Kürtaj fiyatlarına muayene, anestezi uygulaması (lokal anestezi ya da sedasyon), vakum kürtaj işlemi ve 10 gün içinde yapılacak kontroller dahildir.

        Fiyat bilgisi için iletişime geçebilirsiniz

Her klinik ve hastane kendi ücret tablosunu oluşturabildiği gibi evli çiftler bu işlemi ücretsiz bir şekilde devlet hastanelerinde de yaptırabilirler. Kürtaj işlemi 18 yaşını doldurmuş her kadın kendi rızası ile yaptırabilmektedir. Kürtaj işlemi için yasal hafta 10 haftadır.